Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη στο YPODOMES.COM

Συνέντευξη της Αντιπροέδρου του κορυφαίου ενεργειακού ομίλου ΜΠΙΜΠΑΣ, Μαριλένας Μανιουδάκη



(πηγή: ypodomes.com )



 





Κα. Μανιούδακη γνωρίζουμε ότι ο όμιλος ‘’ΜΠΙΜΠΑΣ’’ ηγείται ,καινοτομεί και κατασκευάζει την μεγαλύτερη ηλιοθερμική φωτοβολταϊκή μονάδα της Ελλάδος;Πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι η ηλιοθερμία είναι η ενεργειακή επανάσταση του αιώνα μας. Ο Όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ είναι ο κορυφαίος ενεργειακός όμιλος της Ελλάδος στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και  έχει υπό αδειοδότηση 350 φωτοβολταικούς σταθμούς, 20 ηλιοθερμικούς και δεκάδες αιολικά μεσαίας εμβέλειας. Ναυαρχίδα του ομίλου μας είναι η ηλιοθερμική μονάδα ‘’HELIOS -HELLAS 2’’ το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό φωτοβολταικό πάρκο της χώρας μας, στην εθνική οδό Αθηνών –Θεσσαλονίκης (39ο χιλιόμετρο). Πέρα από αυτό, ο όμιλος βρίσκεται ήδη στο στάδιο εξαγορών/μισθώσεων για εκτάσεις 15.000 στρεμμάτων συνολικά σε περιοχές Αττικής- Βοιωτίας- Κορινθίας για την εγκατάσταση ηλιοθερμικών/ φωτοβολταϊκών συστημάτων.

Πρόσφατα είδαμε  να προβάλλεται το Helios-Hellas 2 διεθνώς σε ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters. Πως προέκυψε αυτό;

Το HELIOS-HELLAS 2 είναι το μεγαλύτερο ηλιοθερμικό, φωτοβολταικό πάρκο της χώρας μας και το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο,  το οποίο θα δημιουργηθεί στη περιοχή του Αυλώνα Αττικής σε έκταση 2.000 στρεμμάτων φτάνοντας σε συνολική ισχύ τα 100 MW. Ένα τέτοιο έργο, ιδιαίτερα κατά την δύσκολη περίοδο που περνάει η χώρα μας αποτελεί  στην ουσία έργο εθνικού αναπτυξιακού χαρακτήρα, και δύναται να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το ενεργειακό παρόν και μέλλον της Ελλάδας. Άλλωστε παγκοσμίως παρατηρείται μια εντυπωσιακή στροφή προς τις ΑΠΕ ενώ η χώρα μας, παρά τις ευνοϊκές καιρικές συνθήκες ακολουθεί ως ουραγός ενώ θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί.

Μιλάτε για εταιρία συμμετοχών, έναν πρωτότυπο τρόπο επένδυσης που εφαρμόζει ο όμιλος ‘’ΜΠΙΜΠΑΣ’’;

Ακριβώς. Ο όμιλός μας έχει δημιουργήσει ένα εντελώς νέο μοντέλο επενδύσεων στην Ελλάδα. Μέσω του προγράμματος Helios-Hellas 2 μπορεί  να συμμετέχει με το ποσό των 50.000 ευρώ και να εξασφαλίσει ετήσια έσοδα μέχρι και 26.380 ευρώ μικτά και κυρίως εξασφαλισμένα έσοδα για τα επόμενα 25  χρόνια που αγγίζουν τις 659.500 ευρώ!

Γιατί κάποιος να επενδύσει στο πρόγραμμα HELIOS-HELLAS2;

Γιατί είναι η μόνη ασφαλής και εγγυημένη επένδυση που υπάρχει στη χώρας μας. Αν συνειδητοποιήσουμε ότι η πρώτη ύλη είναι εντελώς δωρεάν και ότι έχουμε ένα προπωλημένο προϊόν για 25 ολόκληρα χρόνια καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχει πιο κερδοφόρα και ελπιδοφόρα επένδυση από την ηλιοθερμικη.

Γιατί να εμπιστευτούμε τον Όμιλο ‘’ΜΠΙΜΠΑΣ’’;

Τα  χρήματα των επενδυτών μένουν αποταμιευμένα σε λογαριασμούς τραπεζικών ιδρυμάτων και εκταμιεύονται μόνον στο στάδιο υλοποίησης του έργου βάση ειδικού χρονοδιαγράμματος που ελέγχει ο φορέας επενδύσεων της χώρας μας.

Ποιο είναι το νέο επιχειρηματικό μοντέλο του Ομίλου ‘’ΜΠΙΜΠΑΣ’’;

Ο Όμιλος ‘’ΜΠΙΜΠΑΣ’’ καινοτομεί και επαναστατεί επενδύοντας στην πιο σύγχρονη τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, την ηλιοθερμία. Δίνεται έμφαση στην συμμετοχή δημιουργεί σύγχρονα συμμετοχικά προγράμματα προσφέροντας την ευκαιρία επένδυσης κεφαλαίου με απόδοσεις που δεν συγκρίνονται με  καμία άλλη εναλλακτική επένδυση, που βασίζεται σε παρωχημένα και χρεοκοπημένα μοντέλα.  Η ηλιοθερμία και η συμμετοχή είναι το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας, αλλά και του πλανήτη ολόκληρου. Το ενεργειακό μέλλον της Ελλάδας καθίσταται πλέον ελπιδοφόρο




Επιστολή του προέδρου του Ομίλου ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ στην Ελληνική κοινότητα της Γερμανίας



Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι το παρόν και το μέλλον του τόπου μας!



Γράφει ο Γιώργος Μπίμπας Πρόεδρος της ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ

 

Η πράσινη ανάπτυξη δεν είναι μόνο μια πρωτοποριακή ανάπτυξη που έχει ως βάση το περιβάλλον ποιότητα, αλλά είναι το βασικό πλέον μοντέλο του εναλλακτικού σχεδίου ανάπτυξης της χώρας μας, μέσα στα πλαίσια της ενιαίας αγοράς, της παγκοσμιοποίησης. Βιώνουμε την οικονομική κρίση σε μια μορφή άγρια. Η στρέβλωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αυξάνοντας υπέρμετρα την προσφορά του χρήματος δανείζοντας με ευκολία και προωθώντας το πλαστικό χρήμα, δημιούργησε έντεχνα επιπρόσθετες ανάγκες. Ο καταναλωτής απολάμβανε αγαθά που του παρείχαν μια απατηλή ποιότητα ζωής, μια «ευζωία» μέσα από την υπερκατανάλωση. Η στροφή προς την κατανάλωση και όχι στην υγιή επένδυση μαζί με την δυσκαμψία και τη γραφειοκρατία του συστήματος λειτούργησαν έτσι ώστε να προκληθεί ο μεγάλος σεισμός της ύφεσης. Η υπερκατανάλωση και η υπερχρέωση ταυτίστηκαν και αποτέλεσαν σχέση θα έλεγα αμφίδρομη. Ο τρόπος άσκησης της πολιτικής, η κακοδιαχείριση και οι οικονομικές επιλογές των εκάστοτε κυβερνόντων αποδείχτηκαν ότι ήταν κοντόφθαλμες χωρίς μακροοικονομική προοπτική και μας οδήγησαν στον σημερινό όλεθρο που συνθλίβει τον κοινωνικό ιστό. Η μεσαία τάξη εξαφανίζεται, οικογένειες εξαθλιώνονται, οι νέοι απογοητεύονται, η επιχειρηματικότητα μειώνεται δραματικά και δημιουργεί την τάξη των νεόπτωχων. Ο δανεισμός δημιουργεί χρέος και ο σημερινός συνεχής δανεισμός χωρίς ανάπτυξη οδηγεί μαθηματικά σε μια αδιέξοδη υπερχρέωση. Αυτό δεν αξίζει στην Ελλάδα! Αυτό δεν είναι η Ελλάδα μας! Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Εμείς οι ίδιοι να δώσουμε τη


λύση! Μέσα από υγιείς επιχειρηματικές δραστηριότητες με προοπτικές εξέλιξης και προόδου μπορούμε να κάνουμε τα πρώτα βήματα για την ανάπτυξη στην πατρίδα μας, δίνοντας πίσω στο μέλλον που ξεριζώνεται βιαίως από τα παιδία μας. Πρέπει να εγκαταλείψουμε τις παλαιές δογματικές αντιλήψεις ανάπτυξης ως χρεωκοπημένες πλέον. Πραγματικά πιστεύω ότι το παλαιό μοντέλο επιχειρηματικής δράσης είναι και παρωχημένο και χρεοκοπημένο. Ο Όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ συμμετοχών και επενδύσεων μπαίνει δυναμικά στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και αναπτύσσει δράσεις σε παραγωγικούς τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (Α.Π.Ε). Αξιοποιεί στρατηγικά πλεονεκτήματα που παραμένουν αναξιοποίητα. Η Ελλάδα του ήλιου και του ανέμου, στοιχεία του περιβάλλοντος που αποτελούν το αναπτυξιακό απόθεμα στην ενέργεια, δείχνουν την πρόκληση του μέλλοντος για την πατρίδα μας. Ο προικισμένος τόπος μας μπορεί να γίνει το κέντρο της ενεργειακής πολιτικής για τα επόμενα χρόνια, αρκεί να επενδύσει και να στηριχτεί πάνω στις ΑΠΕ. Έχουμε τη δύναμη του ήλιου, τη δύναμη του ανέμου, έχουμε την πρώτη ύλη εντελώς δωρεάν σε πλήρη αφθονία, αστείρευτη. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται κατά 50% από τις εισαγωγές ενέργειας. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει εκείνη το ενεργειακό κέντρο παραγωγής αλλά και εξαγωγής ενέργειας. Αυτό είναι το όραμα μας! Ο όμιλος ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ πρωτοπορεί, καινοτομεί και κατασκευάζει τις μεγαλύτερες ενεργειακές ηλιοθερμικές, φωτοβολταϊκές, αιολικές μονάδες στην Ελλάδα. Με πλήρη διαφάνεια, αξιοπιστία, με υψηλές προδιαγραφές και πάνω από όλα με εξειδικευμένες υπηρεσίες από καταξιωμένους επιστήμονες, μηχανολόγους, περιβαλλοντολόγους. Η ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ είναι ένας ελληνικός όμιλος με ελληνικά κεφάλαια που επενδύει στην Ελλάδα, δημιουργεί




 θέσεις εργασίας, εξασφαλίζει έσοδα και συμβάλλει στην ανάπτυξη. Για αυτό όπως προείπα εμμένουμε και τονίζουμε ότι η πράσινη ανάπτυξη αποτελεί μονόδρομο για την ανακοπή της ύφεσης με άμεσα αποτελέσματα. Ως πρόεδρος της ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ απευθύνω δημόσια πρόσκληση σε όλους εσάς τους Έλληνες της Διασποράς να γνωρίσετε τον Όμιλο μας, να συμμετέχετε σε αυτό και να επενδύσετε στην πράσινη ανάπτυξη. Να συμμετέχετε στον Όμιλό μας, γιατί η ΜΠΙΜΠΑΣ ΑΒΕΕ είναι ο κορυφαίος Όμιλος επενδύσεων και συμμετοχών που αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη της Ελλάδας και δείχνει το δρόμο για μια αειφόρο ανάπτυξη.


Πηγή: