Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Νέα Αντίπολις

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά από την θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ‘ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ – ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Β.Ε.Ε.’, έκτασης 6 χιλιάδων στρεμμάτων στην περιοχή Σχηματαρίου, γνωστής με το τοπωνύμιο «Αντίπολη».

Ο Όμιλος «ΜΠΙΜΠΑΣ INVESTING GROUP» προέβη στην εξαγορά έκτασης 6.000 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου, γνωστή με το τοπωνύμιο «Αντίπολη», με άμεσο στόχο την επίτευξη ολοκληρωμένου επενδυτικού σχεδίου, αξιοποιώντας Εθνικά και Κοινοτικά προγράμματα. Το κορυφαίο προτεινόμενο επιχειρηματικό σχέδιο, αφορά τον πρωτογενή τομέα (εναλλακτικές, βιολογικές καλλιέργειες), όσο και τον δευτερογενή, με την σχεδίαση, τυποποίηση, συσκευασία, συντήρηση γεωργικών προϊόντων καθώς επίσης και την εμπορία και διανομή των παραγόμενων προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η έκταση αυτή υπάγεται στην περιφέρεια Ευβοίας και στα πλαίσια της Κοινοτικής Αγροτικής Πολιτικής  (επενδυτικός νόμος 4146/2013) δικαιούται  επιδότησης 35%. Οι συμμέτοχοι δικαιούνται λοιπόν υψηλών επιχορηγήσεων από την Ε.Ε.  ως ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμης γης, στα πλαίσια  της συμμετοχής τους σε project ομαδικής παραγωγής στον πρωτογενή τομέα, ως ομάδα νέων καλλιεργητών. *

Προσδοκία του Ομίλου είναι να δημιουργηθούν φυτείες εναλλακτικών καλλιεργειών,στην εύφορη πεδιάδα της Αντίπολης , που ευδοκιμούν σε μεγάλο βαθμό στην χώρα μας, λόγω του εύκρατου κλίματος, με σκοπό την ανάπτυξη νέων πολλαπλασιαστικών φυτών- δενδρυλλιών και την εξαγωγή τους σε χώρες της Μεσογείου.
Οι παραπάνω επένδυσεις αποτελούν ευοίωνη επιχειρηματική προοπτική για τον Όμιλο «ΜΠΙΜΠΑΣ INVESTING GROUP», με δεδομένο ότι, ανταποκρινόμενος στην νέες οικονομοκοινωνικές ανάγκες της χώρας, καταρτίζει περαιτέρω σχέδιο για άμεση αξιοποίηση τουλάχιστον 100.000 στρεμμάτων στην Ελληνική επικράτεια. Έτσι, παράλληλα με την υλοποίηση του παραπάνω κορυφαίου για τα ελληνικά δεδομένα και όχι μόνο έργου, επιστημονικό προσωπικό, ελέγχει την καταλληλότητα προσφερόμενων εκτάσεων, αφού τα τελευταία χρόνια, οι εκτάσεις εμφανίζουν ιδιαίτερη δυναμική στη χώρα μας, εξαιτίας των αδιεξόδων που έχει επιφέρει η οικονομική κρίση.
Η διαφορερική προσέγγιση του Ομίλου μας, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα παρωχημένα μοντέλα αξιοποίησης γης, θα έχει σαν αρχή, αφενός μεν την καλλιέργεια εναλλακτικών φυτών (αρωματικών & φαρμακευτικών), όπως Αλόη, ιπποφαές, στέβια, αρώνια, σπαράγγια, φραγκόσυκα, βατόμουρα, σμέουρα, σαμπούκος, τρούφα, μύρτιλο, αβοκάντο, λαγοκέρασο, κράνα, παυλώνια, goji berry κλπ., αφετέρου την πραγματοποίηση της αναξιοποίητης επιστημονικής έρευνας που προσφέρει ο πρωτογενής τομέας στη χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το μοντέλο επενδύσεων που προωθεί ο Όμιλος «ΜΠΙΜΠΑΣ INVESTING GROUP» θα προσφέρει εκτός από λαμπρό πεδίο έρευνας των αρμόδιων φορέων και πληθώρα θέσεων εργασίας.29 (1)
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του Ομίλου, αγροκτήματα τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις, θα εξαγοράζονται, εν συνεχεία θα υπάγονται σε εταιρεία θυγατρική του Ομίλου και θα λειτουργούν αυτόνομα. Σημειώνεται δε, ότι όλες οι καλλιέργειες ανεξαιρέτως θα υπόκεινται σε επιστημονικούς ελέγχους και θα συνοδεύονται από ανάλογες πιστοποιήσεις. Σε κάθε έκταση θα αναπτύσσεται μια καλλιέργεια προς γενικότερη αξιοποίηση και έρευνα και θα επιδιωχθεί άμεση συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, όπως το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και φορείς της Ευρωπαικής Ένωσης.
Δεδομένου δε, ότι οι προβλεπόμενες καλλιέργειες αναπτύσσονται κατά κόρον στην Ελλάδα, λόγω του μεσογειακού κλίματος, αναμένεται αυξημένη παραγωγή προϊόντων με ιδιαίτερα υψηλή προστιθέμενη αξία για εξαγωγές, τις οποίες ο όμιλος μας έχει εξασφαλίσει σε γειτονικές χώρες.
Με όραμα την ανάπτυξη, την καινοτομία και την συμμετοχή στην έρευνα, ο Ομιλος καταρτίζει ολοκληρωμένο σχέδιο ‘Νέων Εναλλακτικών Καλλιεργειών’ και ‘Πρότυπου Πανευρωπαϊκού Ερευνητικού Κέντρου’, επιδιώκοντας να έχει άμεση συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και φορείς της Ευρωπαικής Ένωσης. Το πρωτοποριακό, για τα ελληνικά δεδομένα έργο θα αναπτυχθεί με την καινοτόμο μέθοδο «Συμβολαιακές Βιοκαλλιέργειες – Contractual Participatory Biofarming»,  μέθοδος η οποία  αποτελεί εγγυημένη ανάπτυξη μακροχρόνιας κερδοφορίας.
Σημειώνεται, πως το καινοτόμο αυτό project, έχει εκπονηθεί από καταρτισμένο και έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Ομίλου και η υλοποίησή του πραγματοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς.
(*Τα κονδύλια που θα διατεθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους νέους αγρότες ως το 2020 ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 18,8 δις ευρώ. Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ-28/03/2013)
OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA29 (1)OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA   
Δείτε λεπτομέρειες του επιχειρηματικού σχεδίου ΝΕΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΣ εδώ