Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Συχνές Ερωτήσεις

Ο όμιλος Μπίμπας Investing Group δημιουργεί κερδοφόρες επιχειρήσεις καλλιέργειας μανιταριών με την μέθοδο Franchise Farming και λαμβάνετε επιδότηση 50% από τον αναπτυξιακό νόμο 4146/2013.

1

Γιατί να επενδύσω στο πρόγραμμα Franchise Farming Hellas;
Το ρηξικέλευθο πρόγραμμα Franchise Hellas Farming μανιταριών έχει εκπονηθεί από την επιστημονική ομάδα του ομίλου  και έχει επιτευχθεί έπειτα από μακροχρόνιες μελέτες και έρευνες. Μόλις σε ένα στρέμμα γης παράγονται 60 τόνοι μανιταριών άριστης ποιότητας με εγγυημένη  απόδοση καθαρών εσόδων 40.000 ευρώ κατ’ έτος κάτι μοναδικό για τα ελληνικά καλλιεργητικά δεδομένα.
Πόσα χρήματα χρειάζονται για να δημιουργηθεί από τον όμιλο δική μου επιχείρηση σε ένα στρέμμα γης ;
Το συνολικό κόστος για την δημιουργία επιχείρησης ενός στρέμματος γης είναι 120.000 ευρώ. Ο Franchisee πρέπει να καταβάλλει με την υπογραφή της σύμβασης το 10% δηλαδή 12.000 ευρώ για την υποβολή του φακέλου και την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο.  Το άλλο 10% αποδίδεται με την ολοκλήρωση κατάθεσης του φακέλου. Το υπόλοιπο 80%, δηλαδή 96.000€ δίδεται από την επιδότηση μέσω αναπτυξιακού νόμου και την χρηματοδότηση.
Πόσος χρόνος χρειάζεται για την υλοποίηση του έργου;
Για την υλοποίηση του έργου εφόσον καταβληθεί το 50% του συνολικού κόστους του έργου, απαιτούνται 2 έως 3 μήνες για να είναι η μονάδα μανιταριών έτοιμη για παραγωγή.
Δηλαδή ολοκληρώνεται το έργο και μετά λαμβάνονται τα χρήματα της επιδότησης από τον αναπτυξιακό νόμο. Αντίθετα, εάν περιμένουμε την επιδότηση και την χρηματοδότηση ο χρόνος που απαιτείται είναι ο διπλάσιος.
Πότε θα ξεκινήσω να παίρνω χρήματα από την παραγωγική μονάδα;
Από την ημέρα που τίθεται σε λειτουργία απαιτείται ένας μήνας για να έχουμε την πρώτη συγκομιδή με την δέσμευση του ομίλου για το χρονοδιάγραμμα αυτό.
Πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι θα λάβω επιδότηση και χρηματοδότηση;
Την περίοδο αυτή ο αναπτυξιακός επενδυτικός νόμος είναι σε εξέλιξη δίνοντας έμφαση στον πρωτογενή τομέα εναλλακτικών καλλιεργειών  που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Άλλωστε για τις επιδοτήσεις και χρηματοδοτήσεις εγγυάται ο όμιλος.
Πως μπορώ να είμαι εξασφαλισμένος ότι τα μανιτάρια θα απορροφούνται;
Το πλέον σίγουρο είναι ότι τα μανιτάρια είναι περιζήτητα και καθώς η κατανάλωσή τους όλο και αυξάνεται, η διάθεσή τους στην ελληνική και ξένη αγορά είναι εξασφαλισμένη. Άλλωστε, σήμερα στην Ελλάδα παράγονται 3000 τόνοι τον χρόνο ενώ η κατανάλωση ξεπερνά τους 11.000 τόνους . Αντίστοιχη εικόνα διαμορφώνεται και στο εξωτερικό. Σε αυτό το πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης ο όμιλος δεσμεύεται και εγγυάται για την απορρόφηση του παραγόμενου προϊόντος.
Πρέπει να έχω εταιρία για να υποβάλλω φάκελο στον αναπτυξιακό νόμο;
Για άμεση υποβολή φακέλου μεταβιβάζεται έτοιμη εταιρία ΕΠΕ από τον όμιλο με ελάχιστο κόστος και διαδικασίες αυθημερόν.
Εάν δεν έχω γη στην κατοχή μου είναι εφικτή η δημιουργία επιχείρησης franchise farming;
Η κατοχή γης δεν είναι υποχρεωτική καθώς μπορεί να υπάρχει μίσθωση με κόστος 200-300 ευρώ τον χρόνο.
Μπορώ να λειτουργώ μόνος μου την επιχείρησή μου;
Σε κάθε παραγωγική μονάδα ενός στρέμματος προβλέπεται να εργάζονται 2 άτομα (για παράδειγμα εσείς και ένα μέλος της οικογένειάς σας) στους οποίους παρέχεται εκπαίδευση από καταρτισμένο προσωπικό εφαρμόζοντας τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου.
Μπορώ να λειτουργώ την επιχείρησή μου ενώ απασχολούμαι αλλού;
Είναι εφικτό με την χρήση προσωπικού στο οποίο παρέχεται εκπαίδευση υψηλού επιπέδου. Συνεπώς και οι εργαζόμενοι ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του ομίλου.
Μπορώ να φτιάξω μόνος μου τους θαλάμους θερμοκηπίων με μηχανήματα της επιλογής μου;
Οι προδιαγραφές βάσει των οποίων έχουμε την εγγυημένη παραγωγή είναι συγκεκριμένες και αυστηρές  και δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε από αυτές. Ωστόσο μπορείτε προσωπικά να επιβλέπετε την κατασκευή εφόσον το επάγγελμά σας είναι συναφές.
Δεν θέλω να  εμπλακώ με δική μου επιχείρηση. Μπορώ να επενδύσω στο farming franchise;
Ναι. Μπορείτε να επενδύσετε στην συμμετοχική παραγωγική μονάδα στην Αχαϊα που βρίσκεται υπό κατασκευή.
Μπορώ να εργαστώ ως αντιπρόσωπος για την ανάπτυξη του δικτύου;
Αυτό είναι εφικτό υπό την προϋπόθεση να ενταχθείτε στο πρόγραμμα και να υπάρχει κενή θέση στην περιοχή που επιθυμείτε να δραστηριοποιηθείτε για την ανάπτυξη του δικτύου.
Πως μπορώ να ανοίξω επιχείρηση farming franchise μανιταριών εκτός Ελλάδος;
Η μέθοδος και η τεχνογνωσία που εφαρμόζεται στην Ελλάδα μπορεί να εφαρμοστεί και στο εξωτερικό. Η ζήτηση των μανιταριών είναι υψηλή παντού και ως εκ τούτου υπάρχει πρόσφορο έδαφος.  Ήδη γίνονται συζητήσεις με γειτονικές χώρες ώστε να προσφέρουμε την τεχνογνωσία Farming Franchise.
Ποιοι είναι οι στόχοι του Farming Franchise  Hellas;
Το Farming Franchise  έχει θέσει ως άμεσο στόχο την ανάπτυξη δικτύου 100 αντιπροσώπων  σε όλη την Ελλάδα με αυτόνομες μονάδες καλλιέργειας μανιταριών ποικιλίας pleurotus, pleurotus agaricus, porto-bello ώστε να αναπτυχθούν σε μέγιστο βαθμό οι αυτόνομες μονάδες.
Παράλληλα η ανώνυμη συμμετοχική εταιρία ΑΒΕΕ μέλος του ομίλου ΜΠΙΜΠΑΣ INVESTING GROUP έχει σε εξέλιξη  δύο project  συμμετοχικών βιομηχανικών μονάδων παραγωγής μανιταριών  στην κεντρική και νότια Ελλάδα. Δημιουργούνται σύγχρονες εγκαταστάσεις με με σκοπό, πέρα από την καλλιέργεια, και την δημιουργία καθετοποιημένων μονάδων επεξεργασίας- βιομηχανοποίησης  των μανιταριών μετά την συλλογή τους από τις αυτόνομες μονάδες της Ελληνικής επικράτειας.